Bardiensten

Bij onze vereniging zijn we zelf verantwoordelijk voor het clubhuis en de horeca, samen met de voetballers van FC Amsterdamse Bos. Dat betekent dat ieder lid tussen de 18 en 70 jaar twee keer per seizoen een bardienst draait. Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat op doordeweekse avonden en tijdens de competitie in het weekend de horeca geopend is en we met elkaar kunnen genieten van een gezellig drankje en hapje.

Aan het begin van het seizoen sturen we alle leden een uitnodiging om in te schrijven op bardiensten. Zo kun je zelf kiezen wanneer het je het best uitkomt om je bardienst te draaien. Inschrijven werkt heel eenvoudig: in de KNLTB Club app ga je in het menu “Club” naar het tabblad “Diensten”. Hier zie je de beschikbare diensten en kun je met twee klikken inschrijven. Je ontvangt per mail een bevestiging. Het systeem stuurt je ook automatisch herinneringen in de dagen voor je dienst.

Bardiensten draai je altijd met tenminste twee personen, voor de veiligheid en voor de gezelligheid. Instructies voor het draaien van een bardienst worden meegestuurd met de bevestigingsmail. Ze liggen ook uitgeprint in het clubhuis. We werken met een eenvoudig kassasysteem en betalen gaat alleen met pin. Er is dus geen contant geld aanwezig in het clubhuis, wel zo veilig en gemakkelijk. Uiteraard hoort het opgeruimd en schoon achterlaten van het clubhuis ook bij de bardienst.

Mocht je onverhoopt je dienst moeten afzeggen dan kun je tot uiterlijk 2 dagen van tevoren uitschrijven via de app, op dezelfde manier als je hebt ingeschreven. Annuleer je korter dan 2 dagen van tevoren dan stuur je een mail naar horeca@tvamsterdamsebos.nl met de reden van je annulering. Wij zullen proberen om onder de leden van de club vervanging te regelen, maar kunnen dat – zeker op korte termijn – niet garanderen. Een annulering kan dus betekenen dat het clubhuis gesloten moet blijven. We rekenen erop dat jullie rekening houden met andere leden en dus alleen annuleren als het echt niet anders kan.

Als de banen onbespeelbaar zijn dan blijft ook het clubhuis gesloten. Heb je die dag bardienst, houd dan de KNLTB Club app en je mail in de gaten. We zullen je zo snel mogelijk op de hoogte stellen als je bardienst komt te vervallen. Het kan voorkomen dat het pas in de loop van je dienst gaat regenen. In dat geval gaat je bardienst door, maar sluiten we het clubhuis als de aanwezige tennissers vertrekken.

Met twee bardiensten per lid per seizoen kunnen we buiten de vakanties vrijwel elke avond het clubhuis openen. Maar niet iedereen kan of wil bardiensten draaien. Er is de mogelijkheid om dat vooraf aan te geven en je diensten af te kopen. Je betaalt hiervoor € 75,- per dienst. Wil je 1 of 2 diensten afkopen, stuur dan een mail naar penningmeester@tvamsterdamsebos.nl met het aantal diensten dat je wil afkopen, dan verwerken we deze op je contributiefactuur. 

Er zijn wellicht ook leden die best vaker dan twee keer bardienst willen draaien. Daar zijn we altijd heel blij mee! Je kunt je zo vaak als je wil inschrijven. Wil je deel uitmaken van een pool van inval-vrijwilligers die we kunnen inzetten als er annuleringen zijn of het rooster niet gevuld is? Meld je dan bij horeca@tvamsterdamsebos.nl.